П`ятниця, 2024/Березень/29, 13.54.25
Вітаю Вас Гость | RSS

Сайт вчителя історії Грицик Марії Василівни

Календар
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Відвідувачі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Березень » 31 » Міжнародний учнівський конкурс юних істориків «ЛЕЛЕКА»
15.58.13
Міжнародний учнівський конкурс юних істориків «ЛЕЛЕКА»

                                           

        18 березня , 5  учнів нашої школи взяли участь у Міжнародному учнівському конкурсі юних істориків «ЛЕЛЕКА», який, щорічно збирає навколо себе знавців вітчизняної  та всесвітньої історії.

          Юні історики мали можливість продемонструвати свої інтелектуальні здібності . Конкурс дає можливість кожному учаснику зміцнити свої теоретичні знання,набути нових навичок творчої праці, підвищити свою інформаційну культуру, вивчаючи різні історичні джерела.

           Конкурс «ЛЕЛЕКА» закликає зазирнути в минуле нашого народу.Так склалося, що ми, звертаючи погляд на свою історію, знаходимо переважно трагічні подїї. Пям’ять наша міцно зафіксувала такі сторінки, як зруйнування золотоглавого Києва, битву під Берестечком, драматизм Полтавського бою, підступне нищення Січової Запорізької республіки, Емський указ і Валуєвський циркуляр про заборону української мови. А з недавніх історичних подій - муравйовські погроми,розстріляне Відродження 20-х, Голодомор тридцять третього, чорна наруга тридцять сьомого, операція «Вісла», чорнобильська трагедія, а відтепер - і Майдан.
         Але на нашому славному історичному шляху були і  могутня Київська держава Володимира Великого,Ярослава Мудрого, і перша християнська республіка  в Європі - Запорізька Січ, і відчайдушний порив до свободи часів Івана Мазепи, і започаткування власної державності в Українській Народній Республіці.
                 Шановні учні! Сьогодні кожний із Вас є  творцем сучасної історії України. Держава Вам довіряє свою долю, покладається на Ваші  знання,сили і любов. Знання, що згодом переллються у досвід, який набувається Вами щоденно. Не завжди можна боротися зі зброєю в руках за наш  довічний ідеал - незалежність. Але Ваша копітка інтелектуальна праця, набуті знання, щоденні вчинки, сформовані життєві цінності через пізнання історії людства дають можливість втілювати цей ідеал. Герої  України залишали нам заповіт, який ще не виконаний. Життя дає Вам можливість довершити розпочате ними.

           Бажаю успіхів!!!

Переглядів: 694 | Додав: ангел | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Звіримо час
Опитування
Погода
Корисні сайти

Сайт створено вчителем Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів 2024