П`ятниця, 2024/Квітень/19, 21.56.20
Вітаю Вас Гость | RSS

Сайт вчителя історії Грицик Марії Василівни

Календар
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Відвідувачі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Червень » 8 » Швейцарсько-український проект «Розвиток громадянських компетентностей в Україні»
13.09.58
Швейцарсько-український проект «Розвиток громадянських компетентностей в Україні»

 

21-23 травня 2015 року на базі Одеського обласного інституту удосконалення вчителів відбувся завершальний модуль семінару-тренінгу з підготовки тренерів для вчителів та керівників шкіл з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні». 

З учасниками працювала команда експертів проекту, як зі Швейцарії, так і з України, у складі керівника проекту в Швейцарії та головного експерта проекту професора Рольфа Голлоба (співголови Центру міжнародних проектів в освіті Цюріхського педагогічного університету); Мартіна Лейтарда, доцента, викладача Цюріхського педагогічного університету та головного експерта проекту; Любові Задорожної, кандидата філософських наук, заступника директора з науково-методичної та навчальної роботи ООІУВ,; Оксани Левчишеної, завідувачки кафедри психолого-педагогічної та суспільно-гуманітарної освіти, кандидата історичних наук; та Олени Притульської, старшого викладача кафедри психолого-педагогічної та суспільно-гуманітарної освіти.

Проект має загальнонаціональний масштаб і значення. Його реалізація здійснюється спільно з Інститутом міжнародних проектів в освіті Цюріхського педагогічного університету, Комунальним навчальним закладом Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» та Одеським обласним інститутом удосконалення вчителів. Пілотними регіонами є Київська та Одеська області. У майбутньому проект пошириться на всі регіони України.

Демократична освіта є пріоритетною стратегією сучасної освітньої політики України. Освіта для розвитку демократії в нашій державі є комплексним напрямом державно-громадянської діяльності, спрямованим на реалізацію впродовж життя людини широкого спектра програм, підходів, основне місце серед яких займають Освіта для демократичного громадянства (ОДГ) та Освіта з прав людини (ОПЛ).По завершенню навчання в проекті учасники семінару-тренінгу отримали свідоцтва, які засвідчують право на викладання курсу з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини для учителів й керівників.

Переглядів: 685 | Додав: ангел | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Звіримо час
Опитування
Погода
Корисні сайти

Сайт створено вчителем Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів 2024