П`ятниця, 2024/Квітень/19, 02.46.42
Вітаю Вас Гость | RSS

Сайт вчителя історії Грицик Марії Василівни

Календар
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Відвідувачі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Березень » 21 » Від демократії як системи до демократії як культури
17.41.38
Від демократії як системи до демократії як культури

17 березня в Національній академії державного управління при Президентові України розпочалась Всеукраїнська науково-практична конференція за міжнародною участю «Розвиток громадянських компетентностей в Україні».

Захід відкрили президент Національної академії Юрій Ковбасюк та директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш.

З вітальним словом до учасників звернулись Голова Національно агентства України з питань Державної служби Костянтин Ващенко, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей та віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий.

Учасникам конференції зачитали вітальний лист від голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілії Гриневич.

Конференцію організовано за результатами швейцарсько-українського проекту Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU, що впроваджується Національною академією державного управління при Президентові України, Цюріхським педагогічним університетом (Швейцарія), КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти» (Київська область) та Одеським інститутом удосконалення вчителів.

Захід проводиться за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Міністерства освіти і науки України, Національного агентства України з питань державної служби, Національної академії педагогічних наук України.  

Участь у конференції взяло більше 180 підготовлених в рамках проекту майстер-тренерів, педагогічних працівників, державних службовців та працівники органів місцевого самоврядування, які пройшли навчання з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ). У конференції прийняли участь педагогічні працівники нашого району: учитель Петрівської ЗОШ Салій М.В.,заступник директора з НВР Великоплосківського НВК Сємідетнова Н.В., з Новоселівського НВК заступник директора НВР Калафицька І.В. та вчителі Борщавецький В.А. та Кустол О.А.

Значну увагу в ході дискусій приділено питанням взаємодії влади, громади та освітніх установ у впровадженні громадських ініціатив та реформуванні державної влади на місцевому рівні. Дієве громадянське суспільство – це фундамент для децентралізації влади та залучення людей до реального управління як на рівні місцевих громад, так і на регіональному й загальнодержавному рівнях. У цьому контексті розуміння розвитку громади через принципи демократичного громадянства поділяють не тільки освітяни, а й представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

В цілому захід покликаний сприяти розвитку громадянського суспільства в Україні та створенню демократичного середовища у місцевих громадах через впровадження освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ) у національну систему освіти.

Дізнайтесь більше на сайті проекту www.doccu.in.ua.

                  

Переглядів: 584 | Додав: ангел | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Звіримо час
Опитування
Погода
Корисні сайти

Сайт створено вчителем Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів 2024